About

Wie is Emme?

Ik ben Emme Lampens, 22 jaar, studente journalistiek, en een new media dummie

Ik ben afkomstig uit het landelijke Oost-Vlaamse dorp Semmerzake, maar sinds enkele jaren woon ik samen met mij vriend op een klein maar fijn appartementje in de charmante stad Gent.

Tot en met vorig jaar studeerde ik Taal- en Letterkunde: Engels-Spaans aan de Universiteit van Gent. Na het behalen van zowel een bachelor als een master van deze opleiding, was ik nog niet klaar voor de werkvloer. Of de werkvloer nog niet kaar voor mij?

Na heel lang nadenken en twijfelen over al mijn opties besloot ik mijn kansen te wagen en mijn reeds lang bestaande droom om journaliste te worden na te jagen. Zo belandde ik op de Hogeschool-Universiteit Brussel waar ik sinds september een Master in de journalistiek volg.

Waarom journalistiek?

Toen ik klein was droomde ik ervan om, net zoals mijn grootvader, architect en kunstenaar te worden. In mijn vrije tijd ging ik ook jaren naar de kunstacademie waar ik met allerlei kunstvormen en -technieken in contact kwam. Al snel was ik geboeid door alles wat met cultuur te maken had: kunst, architectuur, maar ook literatuur, mode en muziek. Ik droom er dan ook van ooit als cultuur- en/of lifestylejournaliste aan de slag te kunnen.

Waarom deze blog?

Als new media dummie moet ik toegeven dat nieuwe en sociale media niet onmiddellijk tot mijn interesseveld behoren. Deze blog kwam tot stand in het kader van het vak ‘Nieuwe media en mediaconvergentie’ dat deel uitmaakt van mijn opleiding journalistiek aan de HUB. Een semester lang verschenen hier wekelijks blogposts over allerlei facetten van nieuwe en sociale media. Waar kon werd ook telkens een link gelegd met de journalistiek. Elk blogpost was gebasseerd op minstens één academische bron en enkele niet-academische bronnen zoals nieuwsberichten of andere blogposts. Hopelijk leren jullie aan de hand van deze blog, net zoals ik, heel wat bij  over nieuwe media, sociale media, traditionele media en hun onderlinge verhoudingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s